Fast frakt på 50 kr til hele Norge!

Israel. Bak muren av myter og propaganda - Peder Martin Lysestøl

Kjøp
  • kr 200,00

Sommeren 1964 reiste Peder Martin Lysestøl til Israel. Han ville bidra til en bedre verden ved å jobbe frivillig på en jødisk kibbutz. Gjennom en sommer som pæreplukker i det idylliske kollektivbruket fikk han hjerte for Israel.


Først i møte med palestinske innbyggere som kunne fortelle om undertrykkelse og etnisk rensing, skjønte han at det var mye Israel forsøkte å skjule.


I mer enn 50 år har økonomen Lysestøl fulgt Israel. I denne boka viser han hvordan Israels endring fra planøkonomi til markedsøkonomi har hatt store konsekvenser for sionistisk ideologi og israelsk politikk. På den ene siden kjemper Israel om å bli verdens hitech-hovedstad og er satsingsområde for Apple, Microsoft og de andre teknologigigantene. På den andre siden er det verdens mest militariserte samfunn og landet med størst andel fattige i den utviklede verden.


Hvor går Israel videre? Er landets økonomiske, sosiale og politiske utvikling i ferd med å bli en trussel mot Israels eksistens? I denne boka tar Lysestøl oss med bak muren av myter og propaganda.


År: 2016

Språk: Bokmål

Format: Innbundet